Стало відомо, скільки дорогих автомобілів українці завезли під час війни.

Народний депутат Альона Шкрум оприлюднила статистику Держмитслужби, яка показує реальну картину ввезення автомобілів із “нульовим розмитненням”. З 13 по 28 квітня 2022 року українці за нульовою ставкою завезли 29 195 машин.

З них більше половини (16 793 шт.) – це автомобілі вартістю до 100 тисяч грн (тобто 1,5 – 3 тис. доларів) – недорогі, старі, які йдуть у великій кількості на потреби армії, тероборони або замість втраченої машини у сім’ю.

Ще 11 406 машин привезено вартістю від 100 до 500 тис. грн. Частина також на армію (адже за 5-6 тисяч доларів у Європі купують старі пікапи або позашляховики на передову). Інша частина – для особистих потреб.

Далі – дорожче. 760 авто – вартістю від 500 тисяч до 1 млн. грн.

196 машин – вартістю від 1 до 2 млн. грн.

40 дуже дорогих та елітних машин – за 2 млн. грн. Серед них Mercedes-Benz, Cadillac, Audi, Lexus, BMW. Цікаво, що багато з цих автомобілів ввезено в двадцятих числах квітня, коли нардепи зчинили шум з приводу скасування безмитного ввезення. Чи нe собі вони везли ці машини? З іншого боку, це не контрабанда – їх дозволено ввозити згідно із законом, а те, що законодавець не запровадив обмежень – це вже проблема законодавця.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти