Верховна Рада може посилити відповідальність за порушення ПДР

Після смертельної ДТП у Кривому Розі, Міністерство внутрішніх справ закликає парламент посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху, повідомляють у прес-службі Департаменту комунікацій МВС України, пише uain.press.

“За пиятику за кермом, за управління транспортом особами позбавленими права керування, за значні перевищення швидкості й повторні такі порушення ми пропонуємо у декілька разів збільшити штрафи. Так само збільшити покарання за вчинення кримінальних правопорушень”, – сказала заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Водночас, за її словами, цей законопроект “застряг” у Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

“Ми просимо нардепів повернутися до розгляду запропонованих нами змін і прийняти їх. Коли на одній шальці терезів лежать всі запропоновані МВС новації, а на іншій – людські життя – тут навіть не може бути дискусії з приводу того, що переважає”, – підкреслила Ковальчук.

Нагадаємо: у Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, не розминулись маршрутка, легковий автомобіль та автобус із працівниками “АрселорМіттал”. Унаслідок інциденту загинули 9 осіб.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти