Держрегулювання цін на пальне продовжиться незважаючи на ситуацію з дефіцитом

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав дефіцит пального в Україні воєнним форс-мажором та запевнив, що ситуація скоро виправиться. Чиновники мають намір і надалі регулювати ціни на пальне.

“Зрозуміло, що вплив росіян та руйнування нашого Кременчуцького НПЗ, а також усіх баз, де був відповідний запас палива, призвели до переривання логістичного ланцюжка, відповідно, до одного-двотижневого дефіциту. Це природні речі в умовах війни, коли розбомбили наявні запаси, тому є дефіцит”, – сказав Шмигаль.

Міністерство економіки зараз допомагає мережам та оптовим постачальникам завезти паливо з-за кордону, щоб перекрити цей дефіцит.

“Ми завозимо бензин та дизельне паливо, стратегія у нас є. Найближчим часом, як і обіцяло Міністерство економіки, ситуація виправиться. Це не означає, що під час війни не може бути форс-мажорів. Може бути, треба бути свідомими і спокійно до цього ставитись, не панікувати”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що держава поки що не збирається відмовлятися від контролю за торговельною націнкою, яка обмежує максимальну вартість бензину та ДП на заправках. Прем’єр сказав, що це робиться для того, “щоб не було зловживання від постачальників”.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти