В Україні у шахраїв з’явився новий спосіб нажитися на дефіциті пального

Віднедавна українцям у соцмережах почали розсилати повідомлення про надання “державних субсидій” на купівлю палива. Аферисти обіцяють 5000 грн за заповнення анкети, але насправді це лише черговий спосіб виманювання персональних даних.

Про нову шахрайську схему попередили в мережі заправок ОККО, чий бренд активно використовують у розсилці. У компанії наголосили, що жодних подібних акцій у них немає.

“Ми виявили масове розсилання дивних повідомлень з посиланням на сайт, де повідомляють, що в нашій мережі діють “державні субсидії”. Суть у тому, що ви проходите опитувальник і нібито отримуєте 5000 грн. До того ж шахраї закликають ділитися цими посиланнями з друзями та обов’язково надати персональні дані. Для так званої “достовірності” інформації на сайті навіть є відгуки “щасливих переможців”, – повідомили в мережі.

Також у ОККО нагадали, що всі новини про акції публікуються виключно на офіційних сторінках компанії (сайт, Facebook, Instagram), а також у програмі лояльності. Крім того, українців просять перевіряти усі посилання, які їм надсилають.

“Не переходьте за посиланням, якщо в адресі набір символів. Якщо ви перейшли за посиланням, у жодному разі не надайте ваші персональні дані”, – порадили в мережі.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти