У мережі показали 20-річний електричний Toyota RAV4

На торговому онлайн-майданчику Craigslist з’явилося оголошення з продажу унікального Toyota RAV4 з електричною силовою установкою. Виставлений на продаж автомобіль – один із 2500 експериментальних електричних кросоверів, випущених у 1997-2003 роках. З них лише 328 продали через роздрібну мережу, решта здебільшого опинилися в автопарках. Причому придбати електричну версію кросоверa могли лише жителі Каліфорнії.

Саме цей Toyota RAV4 EV був зібраний у 2002 році. У автомобіля кузов кольору Millennium Silver та сірий салон. За кросовер із пробігом 155 тисяч кілометрів продавець просить 11 995 доларів. Це приблизно чверть його вартості з конвеєра. У 1997 році електричний RAV4 оцінювався у 42 тисячі доларів.

Кросовер укомплектований одним електродвигуном із постійним магнітами, який приводить передню вісь. Віддача агрегату – 67 к.с. і 190 Нм крутного моменту. Тягова батарея – нікель-металогідридна ємністю 27,4 кВтг. Запас ходу – від 129 до 193 км. залежно від умов водіння.

Оснащення включає 16-дюймові колеса, антиблокувальну систему гальм з рекуперативною функцією, підігрів передніх сидінь, обігрів лобового скла, електричні склопідйомники та замки, клімат-контроль з функцією таймера попереднього нагрівання/охолодження, потужний тепловий насос та CD/AM.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти