У РФ випускатимуть авто класу «Євро-0» без подушок безпеки

Уряд Росії дозволив випуск спрощених моделей авто з нижчими нормами екології та безпеки. Документ уже підписано прем’єр-міністром і діятиме він до 1 лютого 2023 року.

Тепер російським автозаводам можна випускати автомобілі будь-якого екологічного класу, навіть Євро-0. Також компанії можуть виробляти автомобілі без антиблокувальної системи гальм (ABS), подушок безпеки та динамічної системи стабілізації (ESP).

При цьому російський уряд вирішив не прибирати з автомобілів систему екстреного реагування ЕРА-ГЛОНАСС. Втім, тепер допускається використання пристрою, який активується при натисканні. Раніше машини обов’язково мали комплектуватися системою з функцією автоматичного спрацьовування при аварії.

Також у Росії вирішили пом’якшити вимогу до краш-тестів автомобілів. Обов’язковим елементом випробувань залишиться лише лобовий удар у бетонний блок без перекриття.

Російська влада сподівається, що такі нововведення дозволять автовиробникам в умовах нестачі низки імпортних компонентів продовжити виробництво машин та забезпечити зайнятість персоналу.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти