В Україні ціни на бензин можуть відрізнятися у різних регіонах: ситуація змінилася

Керуючий директор WOG Holding BV Андрій Пивоварський повідомив, що в Україні вартість бензину може відрізнятися залежно від регіону. Така ситуація виникла внаслідок витрат, які збільшилися в рази, на логістику всередині України.

Якщо раніше південна частина нашої країни забезпечувалася бензином за допомогою портів, східна та північна – паливом з РФ та Білорусі, то зараз весь бензин та дизель доводиться розвозити країною із західного кордону.

“До війни скрізь були однакові ціни. Зараз уже можна говорити про диференціацію цін. Чим ближче до західного кордону, тим нижчі ціни. Так може бути. Великі брендові мережі цього ще не роблять, у них ціни однакові. А в менших мережах це вже є. Я не здивуюсь, якщо й великі мережі прийдуть до цього”, – каже Пивоварський.

При цьому оцінити, скільки коштуватиме бензин, коли вдасться подолати дефіцит – складно. “Я не можу прив’язатися до цифр. Ціна буде ринковою. Тут питання навіть не в курсі долара, це питання про те, скільки це коштуватиме в Європі, скільки коштуватиме доставка. Сьогодні це 52, завтра може бути 48, потім 53 грн”, – каже Пивоварський.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти