В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення ПДР

Заступник голови Комітету ВРУ з транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко повідомив, що у Верховній Раді було зареєстровано кілька законопроектів, які мають посилити відповідальність водіїв за порушення правил дорожнього руху.

Законопроект №7026-1 передбачає збільшення штрафів за систематичні порушення правил дорожнього руху.

“За систематичні порушення правил дорожнього руху розмір штрафу зростає. Від трьох до п’яти правопорушень – удвічі, від п’яти до десяти – у п’ять разів, понад десять разів – позбавлення права керування транспортним засобом на строк до двох років. Під систематичним правопорушенням розуміється вчинення трьох і більше протиправних дій протягом року”, – уточнив нардеп.

У свою чергу, законопроект №6502 впроваджує облік штрафних балів у сфері дотримання безпеки дорожнього руху. Зокрема, пропонується запровадити систему нарахування штрафних балів за порушення ПДР, зафіксованих не в автоматичному режимі, що тягне за собою тимчасове призупинення дії посвідчення водія до моменту повторного проходження водієм повторного курсу навчання за відповідними програмами та успішного складання теоретичного та практичного іспиту на знання ПДР.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти