Українці не можуть перевірити та сплатити штрафи з камер автофіксації

Роботу камер фотофіксації в Україні було відновлено понад тиждень тому – 16 травня 2022 року. Проте українські водії не можуть перевірити, чи є в них непогашені штрафи. Не говорячи вже про можливість оплати.

На даний момент усі доступні сервіси, які до війни могли надати інформацію про наявність штрафів, поки не працюють або працюють некоректно.

Кабінет водія

Кабінет водія на сайті www.mvs.gov.ua не працює. “Проводяться регламентні технічні роботи. Робота буде незабаром відновлена. Просимо вибачення за можливі тимчасові незручності”, – сказано на сторінці.

“Дія”

У програмі “Дія” зник сервіс оплати штрафів. У розділі “Послуги” поки що немає відповідного пункту.

Telegram бот штрафи правил дорожнього руху

Раніше бот (@ShtrafyPDRbot) автоматично повідомляв коли штраф з’являвся в системі. Перевірити актуальні штрафи можна і натиснувши кнопку “Мої постанови”. Бот відповідав номерами постанов та давав посилання на сайт mvs.gov.ua, де можна було переглянути фрагмент відео з порушенням. Якщо актуальних ухвал не було – з’являлося відповідне повідомлення. Зараз бот просто не відповідає.

Додаток “Кабінет водія”

Окрема програма “Кабінет водія” також не працює. “Кабінет водія на секретному завданні в Чорнобаївці”, – сказано на єдиному зображенні, яке видає програма.

Додаток “Штрафи UA”

У цьому додатку немає авторизації через банк. Щоб отримати інформацію про штрафи, потрібно вказати номер транспортного засобу та серію/номер свідоцтва про реєстрацію. У відповідь додаток видає інформацію, що все добре і штрафів немає (хоча для перевірки було введено дані транспортного засобу, за яким є непогашений штраф). Інформацію про старі (погашені) штрафи додаток також не повідомив.

Додаток “Штрафи ПДР”

Спроба перевірити наявність штрафів, вказавши номер транспортного засобу та серію/номер посвідчення водія, призводять до появи на екрані повідомлення “connection closed”. Тобто програма також не працює.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти