Українець сховав понад 1 мільйон гривень в своєму авто та намагався вивезти їх за кордон

Нещодавно на пропускному пункті «Лужанка» на кордоні з Угорщиною запобігли спробі незаконного вивезення з України більше одного мільйона гривень.

Так, вирушаючи до країн ЄС як перевізник гуманітарної допомоги, 43-річний водій автомобіля марки “Тойота” під час митних формальностей свідомо вибрав “зелений коридор”, щоб пройти перевірку.

Втім, інспектори-оперативники провели поглиблений огляд транспортного засобу та не виявили ані задекларованого листа, ані усно мільйона сто тисяч гривень. Їх чоловік заздалегідь сховав у салоні авто в бардачку за декоративною обшивкою. На момент виявлення національної валюти жодних дозвільних документів на переміщення через кордон таких великих коштів громадян України при собі не мав.

Зазначені дії містять ознаки митного правопорушення за ч.1 статті 433 Митного кодексу України, відповідно до водія складено протокол про НТП.

Виявлені 1,1 млн грн, а також автомобіль, який використовувався для переміщення коштів орієнтовною вартістю 180 тис грн, вилучено до рішення суду, повідомляє прес-служба Закарпатської митниці.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти