Автомобілі незабаром будуть продаватися без дилерів

Керівник відділу продажів та маркетингу BMW Group Пітер Нота оголосив, що BMW та MINI можуть перейти на так звану модель агентського продажу у Європі. “Зараз ми говоримо з нашими європейськими дилерами про перехід до справжньої агентської моделі”, – сказав він у коментарі Automotive News Europe.

Терміни переходу ще обговорюються, але попередньо BMW планує припинити роботу системи авторизованих дилерів у Європі з 2024 року для бренду MINI та з 2026 року для бренду BMW. Виняток становлять лише автомобілі преміального сегменту Rolls Royce: для нього звична модель авторизованих дилерів та франчайзингу продовжить функціонувати.

«Агентська» модель пропонує замість звичного дилера появу агента, який лише допомагає клієнту з вибором авто, організовує тест-драйв, залагоджує формальності. А стороною угоди виступає завод-виробник. Агент отримує комісійні за кожне продане авто. Такий підхід може підвищити конкуренцію між агентами, збільшуючи продажі автовиробнику, а також дозволить розвиватися онлайн-автосалонам.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти