В Україні розмитнити авто можна буде в “Дії”: яка процедура

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні готуються впровадити розмитнення автомобілів онлайн.

Спрощене онлайн-розмитнення прийде на зміну розмитненню безкоштовному, яке планують скасувати з 1 липня. Воно не лише полегшить життя автомобілістам, а й зменшить корупцію на митниці, адже усуне можливість маніпуляцій із ціною транспортного засобу (а саме від цього залежить розмір платежів), йдеться в матеріалі Фокус.

Розмитнити авто в Україні можна буде через додаток “Дія”.

“Послуга буде працювати в кілька кліків: необхідно буде ввести VIN-код авто, а розрахунок відбудеться автоматично. Розмір платежу формуватиметься відповідно до характеристик автомобіля: обсяг, тип і потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність. На все це треба не більше 5 хвилин”, – зазначив Федоров.

Власники авто зможуть за допомогою смартфона подати митну декларацію та провести всі необхідні платежі. Після введення VIN-коду автомобіля всі розрахунки в програмі будуть проведені автоматично. Вся процедура займе близько 5 хвилин і після розмитнення можна буде поставити авто на облік через “Дію”.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти