В Україні хочуть скасувати сплату ПДВ при ввезенні вживаних авто: що пропонують

Нещодавно на офіційному сайті ВР з’явився проєкт документу №7448, який передбачає скасування сплати ПДВ під час ввезення вживаних авто, повідомляють в ТСН.

“На відміну від розвинених країн світу, де встановлено чіткий баланс між вартістю нового автомобіля та купівельною спроможністю громадянина, в Україні автомобіль продовжує бути предметом розкоші, а не засобом пересування”, – зазначають автори законопроєкту.

Нардепи наголошують, що більшість українців фізично не можуть собі дозволити купівлю нового транспортного засобу або оформити кредит на нього, через що купівля вживаного автомобіля у країнах Європи є єдиним вирішенням проблеми.

Тому в законопроєкті пропонується звільнити громадян від сплати ПДВ за вживані автомобілі під час проходження митного контролю на кордоні.

Таким чином пропонується:

– виключити із формули нарахування акцизний податок на вживані транспортні засоби;

– встановити обов’язкову сплату військового збору для осіб, які набувають права власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації;

– зменшити розмір ввізного мита на автомобілі з пробігом, що відповідають товарній позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, що ввозяться на митну територію України з 10% до 5%.

В разі набрання законом чинності митне оформлення та реєстрація уживаного легкового автомобіля з робочим об’ємом двигуна 2 тисячі куб. см та вартістю €3 тисячі обійдеться власнику від €400 до €500 залежно від типу двигуна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти