Електромобілі Tesla заборонили у китайському місті

У китайському курортному містечку Бейдайху поблизу Пекіна, починаючи з 1 липня, на два місяці заборонили експлуатацію усіх моделей Tesla, повідомляє Авто24.

Інформацію підтвердили у поліції Бейдайху, пояснивши таке рішення “національними інтересами”. Правоохоронці суворо стежитимуть за дотриманням заборони.

Справа в тому, що саме в Бейдайху щоліта відбуваються великі збори китайської комуністичної партії. Нерідко там обговорюється таємна інформація.

Заборонили електромобілі Tesla з простої причини — ці авто оснащені функцією відеоспостереження Sentry Mode. Камери постійно знімають місцевість навколо автомобіля, що допомагає вберегти машину від викрадачів і вандалів, а також зафіксувати на відео момент ДТП.

Очевидно, в Китаї бояться, що в об’єктиви камер потрапить секретна інформація. Tesla — американський автовиробник, тому існує ризик, що дані отримають спецслужби США. Хоча Ілон Маск неодноразово запевняв, що всі відео з камер китайських Tesla зберігаються на місцевих серверах.

Це не перший подібний випадок. Раніше електромобілі Tesla вже не пускали окремі райони міста Ченду під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти