Унікальний вінтажний спорткар Ferrari за 30 мільйонів доларів розбили в ДТП

Під час перегонів ретро-автомобілів LeMans Classic розбили Ferrari 250 GT SWB Breadvan 1962 року. Цей спорткар виготовили у єдиному екземплярі і він коштує близько 30 мільйонів доларів.

Як з’ясувалося, пілот не впорався із 60-річним автомобілем у одному з поворотів траси в Ле-Мані. Машину занесло і вона врізалася в бар’єр із шин. Відомо, що 31-річний гонщик не постраждав і одразу покинув машину, але ремонт Ferrari буде недешевим.

Хоча варто відзначити, що Ferrari 250 GT SWB Breadvan розбивають уже не вперше. Автомобіль кілька разів побував у аваріях і востаннє – в 2015 році.

Ferrari 250 GT SWB Breadvan створили на замовлення італійського гонщика графа Джованні Вольпі. Він посварився із Енцо Феррарі і той не захотів продати йому знаменитий Ferrari 250 GTO.

Вольпі мав старіший Ferrari 250 GT SWB і звернувся до колишнього інженера Ferrari Джотто Біззаріні, аби той перетворив машину на спорткар. Той створив оригінальний обтічний кузов з задньою частиною, як у фургона (за це авто і назвали Breadvan – «хлібовоз»). З 300-сильним V12 Ferrari здатен розігнатися до 270 км/год.

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти