В Україні з продажу зникла популярна марка бензину: що сталося

Директор групи компаній Prime Дмитро Льоушкін розповів, що зараз у доступі на українському ринку буде пальне А-95 європейське або А-“невідомо що”, яке дуже жорстко вбиватиме автомобіль.

“Я вважаю, що сьогодні 92-й вже не з’явиться. Буде 95-й у колонках 92-го. АЗС мають певні технічні проблеми, щоб швидко змінювати колонки та цінники. А 92-го в Європі немає, імпортується лише 95-й бензин. Звикаємо, що є лише 95-й, і я вважаю, що це дуже добре. Я вам відповів відверто, що у 92 в Україні не буде, тому що з Європи його не привезти, а в Україні не виробити”, — зазначив директор групи компаній Prime.

Дмитро Льоушкін наголосив, що якщо в Україні не почне розвиватися власне виробництво, то жодного справжнього 92-го не буде. За його словами, в Україні є чимало міні-НПЗ, але вони виробляють щось на зразок А-92 або ще гірше.

“Тому ми повинні розуміти, що в країні буде лише 95-й, тобто А-95 та А-“незрозуміло що”. І “невідомо що” зараз робити набагато складніше, тому що потрібно завозити хімію для цього “невідомо що”, якої зараз немає. Раніше завозили з Мозиря та інших білоруських НПЗ, а зараз цих присадок немає, тому це робитиметься ще за більш жорстоких умов. “Невідомо що” спалюватиме двигуни автомобілів ще швидше, ніж було раніше”, — застеріг Льоушкін.

Також Дмитро Льоушкін рекомендував усім автовласникам прискіпливіше ставитися до своїх постачальників пального, а також привітав усіх власників СТО зі збільшенням обсягів робіт.

Джерело telegraf.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти