Продажі автомобілів в світі вперше зросли за 2022 рік

Консалтингова компанія LMC Automotive повідомила, що минулого червня світовий авторинок вперше з початку нинішнього року продемонстрував позитивну динаміку.

Кількість автомобілів, проданих за минулий місяць, збільшилась на 0,4 відсотка, досягнувши 7,1 мільйона екземплярів.

Таким чином, автодилери «вийшли у плюс» уперше з червня минулого року. За підсумками першого півріччя у світі продали 38,5 мільйонів автомобілів, що на 8,5 відсотка менше за аналогічний період минулого року.

Світовим лідером із продажу автомобілем за місяць став Китай. Там реалізували 2 483 000 транспортних засобів, що більше за показник минулого року на 29,5 відсотка. На думку фахівців, таке зростання пов’язане з відкладеним купівельним попитом, який сформувався в ході тривалих локдаунів, а також запуском нових заходів щодо підтримки авторинку в країні, які поширюються як на електрокари, так і на моделі з ДВЗ.

На другому місці з показником 1 130 000 проданих машин стали США. При цьому в Західній Європі реалізували 1 160 000 транспортних засобів. У країнах Східної Європи продаж знизився майже на 50 відсотків порівняно з минулим роком, склавши 246 600 автомобілів.

Що стосується Південної Америки, то там отримали власників 198 тисяч машин. Крім того, до найбільших світових авторинків, за підсумками червня, потрапили Японія, Канада і Південна Корея.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти