Volkswagen може відмовитися від виробництва наступного покоління легендарної моделі

Компанія Volkswagen вважає, що наступне покоління моделі Golf може бути занадто дорогим, тому доля найпопулярнішого німецького авто ще не вирішена.

Новий Volkswagen Golf 9 має з’явитися 2027-го чи 2028 року. На той час у ЄС набудуть чинності жорсткіші екологічні норми “Євро-7”, які змусять суттєво доопрацювати двигуни внутрішнього займання. Як наслідок, вартість цієї моделі може зрости від 3 до 5 тисячі євро. А от електрокари, навпаки, здешевшають, і не виключено, що зрівняються із бензиновими аналогами у вартості.

В таких умовах розробка Volkswagen Golf 9 може виявитися нерентабельною, особливо якщо врахувати, що життєвий цикл моделі буде коротшим, оскільки від 2035 року в Євросоюзі заборонять продаж авто з ДВЗ.

VW Group не вважає двигуни внутрішнього згоряння серйозною альтернативою електромобільності в середньостроковій перспективі. Новий глава бренду Volkswagen Томас Шефер очікує значного зростання цін на автомобілі в результаті запланованої директиви ЄС щодо викидів Euro 7.

“З маленьким автомобілем ці додаткові витрати навряд чи можна покрити. Тому мобільність початкового рівня з двигунами внутрішнього згоряння буде значно дорожчою”, – сказав він.

За словами Шефера, від 2025 року Volkswagen Group хоче вивести на ринок чотири електричні моделі невеликих автомобілів. Запас ходу цих транспортних засобів становитиме щонайменше 350-400 кілометрів.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти