В Україну прибудуть ще три аналоги HIMARS

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес підтвердив у коментарі BBC, що Сполучене Королівство відправить Україні ще три додаткові РСЗВ M270, а також “значну” кількість ракет до них.

Бен Уоллес зазначив, що це є частиною переходу України від використання старої зброї радянської епохи до сучаснішої зброї НАТО.

Українські військові пройшли відповідне навчання у Сполученому Королівстві, для того, щоб ефективно використовувати передане озброєння.

Реактивна система залпового вогню M270 є перевіреною в боях 227-мм артилерійською установкою, яку випускає компанія Lockheed Martin Missiles and Fire Control.

РСЗВ M270 призначена для виконання в будь-який час доби та за різних погодних умов бойових завдань з ураження і знищення з закритих вогневих позицій районів зосередження військ та бойової техніки, позицій ствольної та реактивної артилерії противника, районів розгортання його сил і засобів протиповітряної оборони, вантажних автомобілів, легкоброньованих бронетранспортерів, а також командних пунктів, вузлів зв’язку та інших площинних цілей.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти