У вересні в Україні очікується суттєве зниження цін на пальне

За умови відсутності стрибків на світовому ринку нафти експерти прогнозують зниження ціни на бензин до 5,2-5,3 шекеля за літр з 1 вересня.

Падіння світових цін на нафту та падіння курсу долара на біржі Тель-Авіва не вплинуло на рішення Міністерства фінансів продовжувати знижувати акцизний податок на бензин.

Міністр фінансів Авігдор Ліберман має намір продовжити часткове скасування акцизного податку на пальне до 15 листопада. Це дозволяє очікувати на різке падіння цін на бензин з 1 вересня. Станеться це вже вдруге: на початку серпня літр бензину подешевшав із 8,08 до 6,58 шекеля.

До цього Мінфін знижував акциз на 0,5 шекеля двічі, але обмежував термін дії ухвали — до 31 серпня.

На тлі майбутніх виборів глава Мінфіну має намір продовжити дію розпорядження до закінчення свят, тобто ще на 2,5 місяці. Також такому рішенню сприяє сильна інфляція, що склала 5.2% на рік.

За розрахунками фахівців, які аналізують розвиток енергетичної галузі, якщо ціни на нафту знову не перевищать 100 доларів за барель і курс долара буде стабільним у межах 3,2-3,3 шекеля, то вересень принесе падіння ціни на бензин до 5,2-5, 3 шекелі за літр.

Джерело cursorinfo.co.il
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти