Нових Logan та Duster позбавили дизельних двигунів

Штучні екостандарти зроблять виробництво бюджетних дизельних моделей нерентабельним. Тому новий Logan з 1,5-літровим дизельним двигуном вже недоступний в Європі, а незабаром цим мотором припинять оснащувати і Duster.

Renault Group відмовляються від дизельних двигунів. Поступово вони зникнуть із пропозиції для моделей Renault та Dacia.

Зокрема, вже найближчим часом дизелями перестануть оснащувати найдоступніші моделі Renault Group, які в Євросоюзі продаються під брендом Dacia, а в Україні відомі під маркою Renault.

Нові Logan та Sandero третього покоління вже не можна замовити з дизельними двигунами об’ємом 1,5 л. Ці моделі, а також новий кросовер Dacia Jogger, продаються лише в бензинових версіях, а потім з’являться гібриди.

Dacia та Renault Duster поки можна купити з 1,5-літровим з дизелем, проте нове покоління моделі також його не отримає. Великий кросовер Dacia Bigster буде доступний лише в бензинових та гібридних варіантах.

Слід зазначити, що дизельні Dacia традиційно мали високий попит у ЄС завдяки невисокій ціні та малій витраті палива. Це були найдоступніші автомобілі з дизелем на європейському ринку.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти