Hyundai перетворює доступний кросовер Ioniq 5 на швидкий спорткар з мотором на 600 к.с

Компанія Hyundai протягом як мінімум двох місяців активно тестує новий електрокросовер Ioniq 5 у виконанні N Perfomance. Розробники поки що не розкривають усіх деталей цієї моделі. Але представники Hyundai поділилися інформацією про технічні можливості нового Ioniq 5 N 2023 року.

Повідомляється, що корейська модель отримає двомоторне компонування. Її сукупна віддача досягне 600 к.с., що зробить її найпотужнішим електрокаром Hyundai зараз. Зокрема, Ioniq 5 N виявиться продуктивнішим навіть Kia EV6 GT. Відповідно, перша модель зможе долати позначку 100 км/год швидше, ніж за 3,5 секунди. Саме стільки часу потрібно Kia EV6 GT для досягнення такого порога.

Друга важлива особливість корейської новинки полягає в тому, що вона підтримуватиме режим дрифту. Для цього бортова електроніка передаватиме практично весь крутний момент на задню вісь. Також для Ioniq 5 N підготують систему рекуперації енергії та сильні фрикційні гальма. При цьому компанія Hyundai продовжить поки що випробування своєї новинки, в черговий раз відправивши її на трасу Нюрбургринг.

При підготовці зарядженої версії кросовера корейські інженери внесуть значні зміни в дизайн кузова. Нещодавні рендери показують, що Ioniq 5 N отримає новий бампер з розширеним центральним повітрозабірником та бічною світлодіодною оптикою, яка надасть авто більш спортивного вигляду. Повідомляється, що на даху кросовера з’явиться новий спойлер, а задня оптика буде перероблена. Також корейську модель укомплектують 77,4-кіловатним акумулятором. За чутками, офіційний дебют електрокросовера відбудеться 2023 року.

Джерело nrj.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти