Nissan відмовився від «найбільш жіночої» моделі

Компанія Nissan у найближчому майбутньому прибере із модельного ряду в Японії субкомпактний хетчбек March. Актуальне покоління моделі у п’ятидверному кузові поставляють на домашній ринок у готовому вигляді з Таїланду з 2010 року. За межами Країни сонця, що сходить, автомобіль відомий під ім’ям Micra. Відмовитись від продажу March «вдома» в Ніссані вирішили у зв’язку з незатребуваністю моделі у покупців. При цьому в інших країнах хетчбек продовжуватиме реалізовувати.

На даний момент з конвеєра в Таїланді зійшли останні хетчбеки, тому на домашньому ринку найближчим часом продаватимуть складські запаси. За межами Японії Nissan March продовжать реалізовувати у шести країнах. За даними Японської асоціації автодилерів, за минулий рік у країні знайшли своїх власників лише 8 800 субкомпактних машин. Наприклад, можна порівняти за розміром Note, в 2021 році купили 90 000 клієнтів.

Nissan випускає March із 1982 року. За чотири десятиліття в країні продали понад 2,5 мільйони хетчбеків. Окрім низького попиту, відмова від продажу моделі пов’язана з рішенням японської марки переорієнтуватися на виробництво електромобілів. До 2030 року бренд планує випустити 15 нових електрокарів.

Джерело theroad.in.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти