Toyota тестує купе GR86, оснащене 300-сильним турбодвигуном GR Corolla

Японська марка оголосила про те, що у сімействі спортивного купе Toyota GR86 є версія, оснащена двигуном із турбонаддувом. Однак такий автомобіль ви не можете його купити – на даний момент це випробувальний стенд для синтетичного палива.

Один з останніх спортивних автомобілів, які мають відносно доступну ціну, є Toyota GR86, друге покоління якого було показано минулого року. Машина отримала більший двигун, що забезпечує трохи більшу потужність. Тим не менш, багато фанатів моделі, як і раніше, вважають, що Toyota повинна була встановити турбокомпресор, щоб значно збільшити потужність і розкрити весь потенціал платформи спортивного автомобіля. Що ж, версія купе, яка продається під маркою Gazoo Racing, тепер отримала бажаний для багатьох мотор, проте поки що такий автомобіль не можна купити.

Австралійському журналу CarSales стало відомо, що GR86 з має двигун з турбонаддувом.

Ця силова установка являє собою той же трициліндровий 1,6-літровий агрегат, який використовується в гарячих хетчбеках GR Yaris і GR Corolla. В останньому він видає 300 к.с. потужності та 400 Нм крутного моменту. Застосування цих показників потужності до GR86 дало йому істотне збільшення потужності на 72 к.с. та 150 Нм відповідно.

Тим не менш, нова версія купе була спроектована як випробувальний стенд, щоб допомогти Toyota у подальшому розвитку синтетичного палива. На запитання журналістів видання CarSales про те, чи є шанс побачити такий автомобіль у продажу, головний інженер Gazoo Racing Наоюкі Сакамото відповів:

«Так, ми думаємо на майбутнє про можливість його використання, але конкретних планів наразі немає. Поки що ми просто використовуємо його для розробки вуглецево-нейтрального палива».

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти