Новий Skoda Kodiaq помітили під час тестів

Чеська марка Skoda лише минулого року представила оновлення поточної генерації Kodiaq, а тепер виробник вже почав тестувати модель другого покоління на дорогах загального користування.

Наразі з’явився перший тестовий мул із поточним кузовом на базі на «гарячого» Kodiaq RS, судячи з 20-дюймових коліс, червоних гальмівних супортів і подвійних наконечників вихлипу.

До речі, тестується бензинова версія, адже в якості оновлення версія RS втратила бітурбований дизель й тепер використовує той самий 2.0 TSI, запозичений у Octavia RS та багатьох інших продуктів VAG.

Що зміниться?

Капот Kodiaq наступного покоління був пофарбований у інший колір порівняно з рештою кузова. Також здається, що задня вісь розташована трохи нижче до землі порівняно з передньою, але сам позашляховик здебільшого був стандартним.

Раніше Skoda заявляла, що плагін-гібридна версія має сенс лише для Octavia та Superb. Й хоча електрифіковані силові агрегати популярні серед юридичних осіб, комплектація Kodiaq PHEV виключена для нової моделі.

Враховуючи що тестова версія була оснащена причепом із динамометром, акцент цих випробувань був саме на новому двигуні.

Очікується, що для Skoda Kodiaq (та спорідненого Volkswagen Tiguan) буде представлене останнє покоління двигунів внутрішнього згоряння VAG, розроблених відповідно до вимог стандарту Euro 7, які будуть доступні через кілька років.

Відомо, що Kodiaq модельного 2024 року повинен мати чимало спільного з Volkswagen Tiguan наступного покоління. Однак, «Тігуан» з’явиться швидше, оскільки на нещодавніх шпигунських знімках вже зображено прототипи з повним серійним кузовом.

З огляду ж на те, що це перший випробувальний мул Kodiaq, то офіційний дебют моделі може відбутись щонайменше за рік.

В той же час, автовиробник з Млади-Болеслав також робить ставку й на електрифікацію й розширить лінійку кросоверів компактною електричною моделлю Elroq. Нещодавно цей кросовер вже зображували на рендері, після того як Skoda представила нову мову дизайну на прикладі концепту Vision 7S.

Джерело motorcar.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти