Електричний кросовер від Renault не пройшов “лосиний тест”

Французька марка Renault презентувала абсолютно новий електричний кросовер Megane E-Tech лише минулого року й тому було дуже цікаво, як новинка подолає «лосиний тест».

Враховуючи, що електромобілі мають додаткову вагу через низько встановлені акумуляторні батареї, маса автомобіля зазвичай дозволяє утримувати центр ваги поблизу дороги.

Тим не менш, Renault Megane E-Tech не зміг продемонструвати гарні показники на вищих швидкостях.

Проходження тесту на цільовій швидкості в 77 км/год не принесло позитивних результатів: електрокросовер зачепив конуси на траєкторії проходження випробування.

Найкраща спроба була зроблена на швидкості 74 км/год, за якої автомобіль оминув усі конуси та реагував на дії керма, хоча злегка дрифтував.

Однак збільшення швидкості виявило непередбачувані дії. Під час одного заїду водій заїхав дуже широко з невеликою надмірною поворотністю, не пройшовши тест. Інша спроба зі швидкістю 79 км/год показала протилежне – вже недостатню поворотність, яка призвела до ще одного провалу тесту.

Зчеплення шин могло вплинути на результат, адже модель була оснащена відносно вузькими шинами Goodyear EfficientGrip 215/45/R20.

Джерело motorcar.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти