В кінці травня введуть перші обмеження на дизельні авто

У німецькому Гамбурзі в кінці травня першим серед німецьких міст вводять обмеження на в’їзд автомобілів із дизельними двигунами, повідомляє DW з посиланням на міське відомство з питань навколишнього середовища.

Заборона на в’їзд торкнеться всіх легкових автомобілів із дизельними двигунами, що не мають екологічного стандарту Євро-6, і всіх вантажівок без IV стандарту.

Згідно з повідомленням, для старих дизельних легкових і вантажних автомобілів закрита ділянка довжиною 580 м. На ній встановлені відповідні попередження і дорожні знаки. На іншій ділянці, довжиною 1,6 км, заборонено проїзд тільки вантажних автомобілів, які не виконують норму вихлопу.

Під заборону на проїзд по першій ділянці підпадуть майже 170 тис. зареєстрованих у Гамбурзі легкових авто, що не відповідають сучасним нормам.

Як зазначається, обмеження не діють для людей, що живуть на даній ділянці, і їх гостей, автомобілів технічних і рятувальних служб, а також таксі.

Нові правила повинні набути чинності з 31 травня поточного року. Усього планується виставити 49 заборонних знаків і 55 знаків, які будуть попереджати водіїв автомобілів із дизельним двигунами про необхідність вибрати інший маршрут.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти