Найпотужніший кросовер у світі: новий Ferrari Purosangue представлений офіційно

Компанія Ferrari представила свій перший кросовер, який отримав назву Purosangue — чистокровний в перекладі з італійської.

П’ятидверний Ferrari Purosangue має спортивний вигляд: витягнутий капот, низький дах, рельєфні боковини. Підсилюють ефект величезні колеса: 22-дюймові спереду та 23-дюймові ззаду. Двері позбавлені рамок, а задні ще й відчиняються проти ходу руху.

У салоні — чотири роздільні крісла, перед водієм та пасажиром — за окремим дисплеєм. Центрального екрану тут немає, що дозволило надати передній панелі незвичайну форму.

Під довгий капот кросовера італійці встановили традиційний бензиновий двигун V12 об’ємом 6,5 літри — ніяких турбонаддувів, електромоторів або гібридів. Силовий агрегат розвиває 725 к.с.: тепер саме Ferrari Purosangue є найпотужнішим кросовером у світі. Позаду залишилися і Lamborghini Urus (666 к.с.), і Porsche Cayenne Turbo S (680 к.с.), і Dodge Durango SRT Hellcat (720 к.с.).

Згідно з паспортними даними, Purosangue може розігнатися до сотні за 3,3 секунди. Максимальна швидкість моделі – 312 км/год, це ще один рекорд для кросоверів.

На європейський ринок Ferrari Purosangue вийде навесні 2023 року, хоч компанія вже давно почала приймати замовлення на новинку від постійних клієнтів. Попередня ціна – від 390 тисяч євро.

Джерело nrj.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти