Експерти з безпеки дорожнього руху виступають за заборону молодим чоловікам керувати автомобілем до 21 року

Експерти з безпеки дорожнього руху в австралійському штаті Новий Південний Уельс хочуть, щоб чоловікам заборонили отримувати водійські права, доки їм не виповниться 21 рік. Цей крайній захід спрямований на зниження смертності в ДТП, враховуючи, що молоді люди дуже вразливі до аварій.

Статистика не бреше, і вона говорить, що молоді чоловіки зазвичай погані водії. Юнаки схильні йти на невиправданий ризик, часто переоцінюючи свої здібності. Ось чому вони надмірно представлені в статистиці ДТП. Згідно з даними Австралазійського коледжу безпеки дорожнього руху, водії віком до 25 років спричиняють 25% аварій у NSW, незважаючи на те, що вони представляють лише близько 15% усіх водіїв у штаті.

Не тільки молоді чоловіки, а й чоловіки загалом більш схильні до нещасних випадків. Цього року 155 чоловіків і 48 жінок загинули в автомобільних аваріях у NSW, повідомляє Transport for NSW. Між 2011 і 2021 роками таке ж співвідношення 3:1 спостерігалося в статистиці смертності на дорогах.

Хоча це розмови експертів, немає жодних ознак того, що влада серйозно розглядає можливість зміни державної системи ліцензування. Тим не менш, влада враховує обмеження кількості пасажирів, які можуть пересуватися в автомобілі з молодим водієм. Це міра, яка вже діє в австралійському штаті Вікторія, де молоді водії з досвідом водіння менше 24 місяців (так звані P1 або червоні P-platters) можуть мати не більше одного молодого пасажира.

Джерело theroad.in.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти