Нова напасть для водіїв: штрафи готуються збільшити вп’ятеро, ще й права відберуть

В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення ПДР. Відповідний законопроєкт вже з’явився на офіційному порталі Верховної Ради. Варто підкреслити, що йдеться одразу про кілька порушень: покарання за них хочуть зробити жорсткішими. Про це йдеться у законопроєкті №7354 на офіційному порталі парламенту.

Зазначається, що автори закону №7026-1 тепер пропонують збільшити штрафні санкції за систематичні порушення правил дорожнього руху. Тобто ініціатива полягає в тому, щоб люди, які порушують правила безпеки частіше – платили більше за інших.

Пропонують депутати таку систему:

– За 3-5 порушень за рік – зростання штрафу в два рази;

– За 6-10 порушень за рік – зростання штрафу в п’ять разів;

– понад 10 порушень за рік – позбавлення водійських прав терміном на два роки.

Важливо, що це, по суті, удосконалений варіант законопроєкту № 650. Він передбачає запровадження системи нарахування штрафних балів порушення ПДР, зафіксованих над автоматичному режимі.

Водіїв можуть навіть змусити повторно проходити курс в автомобільній школі та заново складати всі іспити. Слід також нагадати, що у парламенті вже зареєстрували ще один законопроєкт, який передбачає відповідальність водіїв за образу поліцейських при виконанні службових обов’язків та зупинення автомобіля. Якщо є таке порушення, то покарати можуть штрафом на суму від 340 до 680 гривень, або громадськими роботами терміном від 20 до 40 годин.

Джерело stars.ukrainianwall.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти