Новий Suzuki Grand Vitara перевірили на міцність: відео першого тесту кросовера

Офіційний рейтинг GNCAP, що відображає якість збірки нового Suzuki Grand Vitara 2023, поки що невідомий. Проте, деякі незалежні експерти в Індії вирішили самостійно перевірити автомобіль. Так, у Мережі з’явилося відео, де японська модель проходить тест на удар. При цьому можна впевнено сказати, що це не ідеальний спосіб робити якісь висновки.

На опублікованому в Мережі відео можна побачити молоду людину, яка знаходиться в офіційному дилерському центрі виробника та оглядає нову Grand Vitara. Він піднімає капот паркетника, щоб перевірити, наскільки він тяжкий. Потім він продовжує «тестувати» складання, закриваючи його та аналізуючи глухий звук. Далі він повторює ці маніпуляції з передніми та задніми дверима. Досить наївно перевіряти якість складання автомобіля подібним методом.

Потрібно розуміти, що фактичне тестування GNCAP – це суворий процес. Він враховує найвищі стандарти безпеки та встановлює спеціальні параметри для перевірки міцності кузова автомобіля та його конструкції. Також оцінюється захищеність пішоходів та інших учасників дорожнього руху. Не оминають фахівці увагою кріплення дитячих утримуючих пристроїв ISOFIX, міцність шасі та багато інших моментів. Не можна просто відтворити це, перевіривши глухий звук. Отже, зробити якісь висновки на основі подібних відео не вийде.

Нагадаємо, що кросовер Suzuki Grand Vitara зовсім недавно надійшов у продаж на індійському ринку. Автомобіль оснащений двома гібридними силовими агрегатами: 1,5-літровим чотирициліндровим м’яким гібридом і 1,5-літровим трициліндровим сильним із синхронним електродвигуном та літій-іонним акумулятором. Перший видає 103 л.с. потужності та 136 Н*м крутного моменту, а другий – 116 к.с. та 141 Н*м. Є варіанти з 5-ступінчастою МКПП та 6-швидкісним «автоматом», тоді як сильний гібрид доповнюється лише e-CVT.

Джерело nrj.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти