У США знайшли рідкісний родстер BMW 507, який простояв у гаражі 43 роки

У приватному гаражі штату Філадельфія виявили рідкісний автомобіль BMW 507 випуску 1957 року. Усього було вироблено 252 таких авто.

За допомогою цієї моделі компанія BMW планувала створити доступний спорткар, який коштував би дорожче, ніж британські конкуренти від MG і Triumphs, але дешевше, ніж флагман класу на той час Mercedes-Benz 300SL.

Спочатку родстер 507 збиралися продавати за ціною $5000, але після низки проблем у виробництві кінцева вартість автомобіля перевищила $10 тис.

Модель оснащувалась заднім приводом, чотириступінчастою трансмісією, 16-клапанним 3,2-літровим V8 на 150 к.с., а також двома карбюраторами американської компанії Zenith.

Елегантний дизайн автомобіля приваблював знаменитостей на той час, і моделі BMW 507 придбали актори Ален Делон і Давид Керрадайн, принц Монако Реньє, король Греції Костянтин II, автогонщик Джон Сертіс, а також Елвіс Преслі.

Авто, яке знайшли у США 一 це BMW 507 Series II 1957 року випуску, котре придбав американський емігрант Лестер Стеббінс. Машину спочатку доставили до Венесуели, де Стеббінс був головним технічним спеціалістом і директором автомобільних перегонів, а також учасником франко-венесуельської команди, що посіла шосте місце у гонці 24 години Ле-Ман у 1956 році на Ferrari 250GT.

Пізніше Стеббінс продав автомобіль колекціонеру, який протримав його у приватному гаражі у Філадельфії 43 роки.

Рідкісну BMW виставлять на аукціон за ціною від $1,8 млн до $2,2 млн.

Джерело nv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти