На українських водіїв чекає надзвичайно сувора зима

Українська національна асоціація дорожників попереджає українських водіїв, що майбутня зима буде складною у забезпеченні безпеки дорожнього руху. Про це повідомляє інформаційне агентство “Юг. Сьогодні” Центр довідкової транспортної стратегії.

На дорозі будуть проблеми через відсутність протиожеледних реагентів, складну логістику та величезне подорожчання.

“Найбільша проблема – дефіцит протиожеледних реагентів. Основний постачальник – держпідприємство “Артемсіль” у місті Соледар поблизу Бахмута Донецької області у квітні припинило виробництво… На жаль, знадобиться тільки імпорт”. щоб заповнити потребу в реагентах цієї зими», – йдеться в повідомленні Асоціації дорожників.

Повідомляється, що влітку українські підрядники, які забезпечують експлуатацію та обслуговування автомагістралей, провели переговори з виробниками реагентів у Туреччині, Румунії та Єгипті. Іноземні компанії охоче їх постачають, але все ускладнює логістика, оскільки великий український морський порт є лише частиною експортної «продовольчої ініціативи», а товари, що постачаються через дунайські порти, коштують значно дорожче.

«Враховуючи логістичні витрати, ціна імпортних реагентів щонайменше в шість разів перевищує поставки «Артемсіль». При цьому, ймовірно, нам доведеться закуповувати менші обсяги реагентів і відповідно налаштовувати роботу оперативних служб», – попередили в асоціації.

Незважаючи на ці та багато інших, дорожні бригади віддані справі забезпечення безпечного руху головними магістралями взимку. Однак важливо зазначити, що на деяких дорогах не так швидко, як у попередні роки, усунути пробуксовку, відновлення нормального руху після сильного снігопаду може зайняти більше часу, ніж зазвичай, а водіям доведеться звикати до режиму обмеження швидкості.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти