Ціни на пальне в Україні: коли впадуть

Найближчим часом на українців чекає поступове подорожчання пального. За словами паливного експерта Сергія Куюна, ресурсів цілком достатньо.

“Минулого тижня найбільші світові виробники погодилися скоротити виробництво. Результати на табло: якщо в кінці вересня нафта коштувала 85 доларів за бар, то зараз ми на 97. Дизельне паливо за цей період подорожчало на 200 доларів. А бензин додається лише по 80 доларів. Ціна ДП нової партії – 50 грн/літр (мова йде про оптові закупівлі, – прим. ред.). Якщо везти в центр чи на схід, то це вже 53 грн/л. Наразі жовтнева ціна змішується з вересневими 45-46 грн/л, але не назавжди. За такої собівартості (на 12 жовтня 52-57 грн/л) витримати ціну складно, але на бензині цілком реально», – пояснює експерт.

Генеральний директор ТМ «Прайм Груп» Дмитро Льоушкін підтвердив майбутнє підвищення цін на пальне. За його словами, подорожчання може відбутися через котирування європейських бірж.

«Грубо на одну-дві гривні ймовірно підвищення, але в Європі аналогічне, тому можна сказати, що система забезпечення паливом країни працює у штатному режимі», – резюмував він.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти