Toyota представила перший електричний седан

BZ 3 стане другим автомобілем у лінійці моделей Toyota bZ (Beyond Zero). Розробка автомобіля велася двома компаніями: BYD Toyota EV Technology Co. та FAW Toyota Motor Co. Новий автомобіль орієнтований в першу чергу на китайський ринок і продаватиметься в дилерській мережі FAW Toyota. За наявною інформацією, автомобіль зможе проїхати до 600 кілометрів за циклом CLTC.

Якщо говорити про технічні особливості автомобіля, то інформації мало. Так, зараз відомо, що bZ3 вперше отримає тягову батарею від BYD, в якій матеріалом для катода буде виступати фосфат літію-заліза. Застосування подібної технології, за словами розробників, допоможе через 10 років зберегти близько 90% початкової ємності акумулятора.

Салон буде п’ятимісним з підігрівами як спереду, так і ззаду. З’явиться в салоні також один із новомодних трендів в автомобілебудуванні – Digital Island, який поєднає вертикальну панель мультимедіа з центральною консоллю. Центральний екран відкриватиме доступ до більшості налаштувань автомобіля, від керування кліматом та музикою, до відкриття кришки багажника.

Загалом у нову лінійку bZ мають увійти сім електромобілів. Початок серії заклав кросовер bZ4X, який віднедавна продається в Японії. Очікується, що до сімейства електрокарів від Toyota також увійде два кросовери (компактний і субкомпактний).

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти