Українські інженери представили безпілотний броньований КрАЗ

Якщо до літаючих БПЛА всі вже звикли, то безпілотні бронемашини для українських реалій поки що дивина. Водночас вітчизняні підприємства вже розробили кілька цікавих екземплярів, серед яких і КрАЗ “Спартан”. Автомобіль оснастили великою кількістю датчиків і далекомірів, а сам автопілот здатний вчитися в процесі використання.

Так, компанія КрАЗ розпочала розробку безпілотного бронеавтомобіля досить давно і ще в 2016 році були проведені.

Основою для безпілотника став бронеавтомобіль КрАЗ “Спартан”, якому встановили цілу низку датчиків, далекомірів і навіть камеру огляду на 360 градусів. Сам безпілотний автомобіль також міг сам розрізняти різноманітні перешкоди, як стаціонарні, так і рухомі. Крім напівавтономних функцій безпілотником можна було керувати дистанційно.

За допомогою цифрових радіоканалів WiFi/Wimax, бронетехнікою можна керувати на відстані до 50 км. Також завдяки технології Teach-inDrive автопілот може запам’ятовувати вже пройдені маршрути та самостійно повторювати їх. Сам автомобіль підходить не тільки для перевезення медикаментів, продуктів та амуніції, але й для знищення живої сили та техніки супротивника.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти