У Японії відреставрували найперший Land Cruiser

У Японії показали Toyota Land Cruiser найпершого покоління. Вінтажний позашляховик випуску пройшов тривалу реставрацію і тепер виглядає як новий. Відео про рідкісне авто показали на Youtube-каналі Land Cruiser channel.

Цей Toyota Land Cruiser BJ випущений у 1951 році. Останні 35 років позашляховик перебував у руках одного власника і його стан був далеко не найкращий.

Реставрація Toyota Land Cruiser зайняла рік. Відновлювали його фахівці Toyota, а також компанії Shinmei Kogyo Co, яка випускає деталі для комлектування авто. Спільними зусиллями вдалося повернути позашляховику первозданний вигляд. Тепер він стане частим гостем різноманітних ретрошоу.

Перше покоління Toyota Land Cruiser випускали з 1951 до 1955 року. Модель проєктували, як аналог американського Willys Jeep і спочатку вона називалася Toyota BJ. Назва Land Cruiser з’явилася лише у 1954 році — його вигадав технічний директор Toyota Хендзі Умехара у відповідь на появу британського Land Rover.

Toyota Land Cruiser BJ досить компактний — всього 3,8 м завдовжки. Автомобіль оснащений 3,4-літровою бензиновою шісткою потужністю 84 к.с. та 4-ступінчастою механічною КПП, а його повнопривідна трансмісія не мала понижувальної передачі.

Джерело focus.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти