Geely створили люксовий електричний мінівен: розкішний салон та запас ходу 675 км

У Китаї офіційно презентували новий Zeekr 009. Розкішний мінівен від електричного підрозділу Geely вже доступний для замовлення за ціною 499-588 тисяч юанів ($68 500 – 80 750).

Електромобіль Zeekr 009 створювався за участю спеціалістів Volvo. Зокрема, саме у Швеції розробляли нестандартний дизайн мінівену. У зовнішньому вигляді переважають рубані поверхні, а передня частина щедро декорована хромом. Стандартними є 20-дюймові колеса.

Мінівен побудований на новітній платформі SEA. Її використовують найдорожчі електромобілі Geely.

Шестимісний салон Zeekr 009 оздоблений дорогою шкірою Nappa. Електрокар отримав віртуальну панель приладів і великий сенсорний дисплей мультимедіа, дані також проектуються на лобове скло. Для спілкування із задніми пасажирами передбачено спеціальний мікрофон.

Крісла першого та другого рядів оснащені електроприводом, підігрівом, масажем та вентиляцією. Оснащення включає роздільний клімат-контроль, два люки у даху, камери кругового огляду, монітор для задніх пасажирів та систему напівавтономного водіння.

Китайський електрокар оснащений повним приводом та двома моторами потужністю 544 к.с. Автомобіль вагою 2,8 тонни розганяється до 100 км/год за 4,5 с і розвиває 190 км/год.

Велика акумуляторна батарея на 116 кВт∙год забезпечує запас ходу в 675 км. За комфорт їзди відповідає пневмопідвіска.

Джерело focus.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти