В Україні з’явився один із найрозкішніших неокласичних автомобілів

Один із найвідоміших і найдорожчих неокласичних автомобілів – Zimmer Golden Spirit сьогодні можна побачити і в Києві. Машина стоїть поряд з декількома іншими раритетними авто на території ВДНГ, біля павільйону №4, де проходить інтерактивна виставка «Нескорена нація», організована Благодійним фондом Олександра Фельдмана.

Зазначимо, що Golden Spirit – найпопулярніша модель компанії Zimmer Motorcars із міста Серакьюз, штат Нью-Йорк. З 1978 до 1988 рік було виготовлено близько 1500 таких автомобілів. Машина побудована на подовженому шасі Ford Mustang – зі збереженням відповідного VIN-коду. В екстер’єрі рясно використовуються хромовані деталі, а капот прикрашає золота фігурка орла, що символізує дух свободи. Особливу розкіш надають шкіряна обшивка багажника та задніх стійок даху.

У салоні також велика кількість шкіри, щиток приладів і кермо зроблені з лакованого дерева. Заслуговують на увагу ексклюзивні шкіряні крісла Recaro та хутряні вставки на дверях. Тут застосовується компонування 2+2, де місця другого ряду через дуже малий крок сидінь більше підходять для розміщення багажу, ніж дорослих пасажирів.

Крім дводверних Golden Spirit випускалися також і подовжені лімузини. Подібний, лише іншої марки (можливо Excalibur) на початку 2000-х експлуатувався в Києві.

Що ж до компанії Zimmer Motorcars, то 1997 року права на неї викупила інша фірма, зі схожою назвою – Art Zimmer Neo Classic Motor Corp. Вона щорічно випускає від 10 до 20 машин Golden Spirit, серед яких є чотиридверені кабріолети на базі Lincoln Town Car – ціною 175 900 доларів. Стандартна ж “дводверка” на агрегатах For Mustang продається за 109 900 доларів.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти