Renault та Geely створили спільне виробництво ДВЗ

Компанії Renault та Geely оголосили про створення спільного підприємства з виробництва двигунів внутрішнього згорання (ДВЗ).

Після підписання рамкової угоди Renault Group та Geely офіційно оголосили про нове партнерство, яке буде зосереджено на розробці нових гібридних моторів та ДВЗ. Французький автовиробник і китайський виробник матимуть відповідно 50-50 акцій у новоствореній компанії, яка працюватиме як окремий постачальник систем і компонентів для силових установок.

Спочатку нова компанія вироблятиме та постачатиме гібридні силові агрегати наступного покоління для таких брендів, як Renault, Dacia, Geely, Volvo, Lynk & Co, Proton, Nissan і Mitsubishi. Однак у майбутньому сфера діяльності має розширитися на сторонні марки з автомобільної промисловості. Нова компанія також розроблятиме технології без викидів у п’яти глобальних науково-дослідних центрах по всьому світу.

Згідно з новою угодою між Renault і Geely, у новоствореній компанії працюватиме близько 19 000 людей по всьому світу та керуватиме загалом 17 заводами з виробництва силових агрегатів у 3 країнах.

Початкові оцінки вказують, що компанія вироблятиме понад 5 мільйонів ДВЗ, гібридних силових агрегатів, трансмісій і поставлятиме їх у понад 130 країн і на ринки. Зрештою, портфель спільного підприємства може охоплювати до 80 відсотків світового ринку ДВЗ.

«Оскільки Renault Group прискорює свою трансформацію Renaulution, щоб отримати переваги в усьому новому автомобільному ланцюжку створення вартості, ми раді погодити плани щодо амбітного партнерства з Geely, щоб продовжувати розвивати технології ДВЗ і гібридних двигунів, які залишаться важливою частиною автомобільного ланцюга поставок на десятиліття вперед», — сказав генеральний директор Renault Лука де Мео.

Наразі Geely є одним із найбільших виробників в автомобільній промисловості з контрольними пакетами акцій у зростаючому списку автовиробників, включаючи Volvo, Lotus, Polestar, Proton, Lynk & Co, Zeekr і Geometry. Нещодавно компанія також інвестувала в Aston Martin. Нова угода з Renault має завершитися офіційним поєднанням у 2023 році, коли очікується, що буде оголошено більше деталей.

Джерело motorcar.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти