Українці знову почали активно приганяти собі вживані авто зі США

Незважаючи на всю складність цієї процедури у воєнний час, такі авто все ще можуть вийти дешевше, ніж українські аналоги.

Наприкінці весни та на початку літа 2022 року в Україні спостерігався справжній бум авто з Європи. Подібна ситуація пояснювалася тим, що після скасування плати за розмитнення українці кинулися ввозити собі дешеві авто з Європи. Водночас як тільки період нульового розмитнення закінчився, в Україні знову стало популярним приганяти собі авто зі США, повідомляє Інститут досліджень авторинку.

Так, згідно з нещодавньою статистикою, з червня по вересень в Україну пригнали 41,2 тисячі авто, з яких більш ніж половина (51,5% або 21,2 тис.) було привезено через океан. Сьогодні, попри блокування українських портів, бізнес перебудував схеми логістики, і тепер авто зі США потрапляють в Україну через європейські порти.

Також через кілька місяців ситуація стабілізувалася і стали приблизно зрозумілі терміни і вартість доставки. Крім США, українці продовжують приганяти авто з Європи, де головними країнами для покупки авто залишаються Польща та Німеччина. Загалом, за 9 місяців 2022 року в Україну завезли 357,6 тис. легкових авто з-за кордону.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти