Отримати посвідчення водія і техпаспорт на авто можна буде онлайн

Кабінет Міністрів України вніс зміни до процедури отримання посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів.

Згідно з цими змінами, отримувати пластикові бланки документів про право керування транспортними засобами та про реєстрацію транспортних засобів буде необов’язковим.

Громадяни зможуть отримувати за бажанням лише електронні посвідчення водія (е-посвідчення) та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (е-свідоцтво).

Відповідно до Постанови КМУ №956 від 23.10.2019 під термінами електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу слід розуміти цифрове відображення цих документів разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом). Цей ідентифікатор (QR-код) забезпечує перехід за посиланням на електронний ресурс єдиної інформаційної системи МВС для підтвердження достовірності документа.

Наявність електронного посвідчення водія та «техпаспорту» дає право керувати транспортними засобами. Тобто додаткова наявність пластикових чи паперових документів не потрібна.

Вказані зміни наберуть чинності з 14 грудня 2022 року.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти