Китайський виробник випередив Tesla і став світовим лідером з продажу електрокарів

Згідно з опублікованими даними у Мережі, першу позицію на світовому ринку займає японська марка Toyota. Так, у період із січня по вересень поточного року Toyota Group реалізувала сумарно 7,4 млн машин по всьому світу (-5,2%). На другій позиції рейтингу розташовується Volkswagen Group з показником 5,8 млн. одиниць (-9,5%).

Далі йдуть Hyundai і споріднена з нею Kia, які за звітний період змогли продати 4,9 млн своїх машин, продемонструвавши зниження на 10,5%. Реалізація авто Stellantis склала близько 4,8 млн. одиниць (-8,9%). Це дало можливість концерну зайняти четвертий рядок у світовому рейтингу. Альянс Renault-Nissan знаходиться на п’ятому місці. За 9 місяців його моделі було продано в кількості 4,75 млн. одиниць, показавши падіння на 16,2%.

Проте за звітний період, марка BYD, яка спеціалізується на виробництві електрокарів, показала істотне зростання продажів серед представлених на ринку автокомпаній. За рік їй вдалося збільшити обсяг продажів на 165%, завдяки чому вона піднялася на дев’ять позицій вгору і посіла 13 місце на ринку, при цьому обігнавши навіть бренд Tesla, який посідає 15 місце.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти