Рідкісний спорткар Porsche підняли на восьмий поверх у квартиру

Жителі бельгійського міста Гасселт днями спостерігали цікаве дійство. Автокран підіймав на восьмий поверх житлового будинку спортивний Porsche 919 Hybrid вартістю кілька мільйонів євро. Про це повідомляє сайт Sasa Times.

З’ясувалося, що кран замовив власник Porsche 919 Hybrid. Він схотів розмістити надпотужний спортпрототип на терасі своєї квартири.

Власником авто є відомий бельгійський дилер Porsche Люк Вандерфістен. Він не лише керує двома автосалонами, а і є палким шанувальником автомобілів німецької марки.

Нещодавно Люк Вандерфістен вирішив купити Porsche 919 Hybrid у свою колекцію. Це суто перегонова модель та її експлуатація на дорогах загального користування заборонена, тож бельгієць вирішив зберігати раритетне авто на балконі своєї квартири.

Щоб підняти авто на восьмий поверх, його полегшили на 200 кг, знявши гібридну установку. Крім того, карбоновий кузов отримав спеціальне покриття, яке захищає його від дощу та снігу.

Porsche 919 Hybrid — відома спортивна модель. У 2015-2017 роках спортпрототип тричі вигравав чемпіонат WEC і стільки ж тріумфував у гонці “24 години Ле-Мана”. Авто оснащене 900-сильною гібридною установкою та розвиває понад 350 км/год.

Джерело focus.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти