В Україні різко збільшилася кількість ДТП через темряву та снігопади

Останнім часом в Україні регулярно відключають світло у містах з метою економії електроенергії. Подібна ситуація призвела до того, що на вулицях різко зросла кількість аварій. Водночас за останні кілька днів погода на дорозі серйозно погіршилася, що призвело до серйозних проблем з безпекою на дорогах.

За офіційною статистикою, за 10-23 листопада в Україні загинув 51 пішохід, 38 з яких загинули у нічний час. Такі показники приблизно на 25% більші, ніж за попередні два тижні, коли відключення світла не були такими масовими та такими довгими. Так, пішохода у темному одязі водій автомобіля бачить на дорозі приблизно з відстані 10-20 метрів.

У ситуації, що склалася, вже було запропоновано кілька варіантів виходу з ситуації. Так, у Верховній Раді вже запропонували штрафувати пішоходів за відсутність світловідбиваючих елементів на одязі, а в поліції регулярно нагадують пішоходам про необхідність використовувати світловідбивачі. Водночас, якщо йдеться про пішоходів, то при переході проїжджої частини або просто під час руху в нічний час варто вмикати ліхтарик на телефоні, щоб підвищити свою помітність.

Крім пішоходів, чиновники та поліція просять і водіїв бути дуже обережними на дорогах. Попри відсутність світла, у більшості випадків у місті все ще неможливо використовувати дальнє світло фар. Враховуючи цю особливість водіям варто максимально акуратно пересуватися вулицями, дотримуватися швидкісного режиму, а також подбати, щоб фари та скло автомобіля були чистими, аби забезпечити найкращу оглядовість з місця водія.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти