Ціни на пальне зросли на 1 грн/л через відсутність електрики

Минулого тижня Україна зіткнулася з першим повноцінним блекаутом, коли кілька мільйонів жителів не мали світла протягом кількох годин поспіль, а деякі – протягом доби. Подібна ситуація не могла не вплинути на роботу АЗС. Більшість операторів подбали про вихід із цієї ситуації заздалегідь і встановили на АЗС генератори та супутниковий інтернет.

Водночас подібні заходи призвели до подорожчання палива для кінцевого споживача, оскільки генератори споживають багато палива, щоб забезпечувати заправку електроенергією. Засновник групи “Прайм” Дмитро Леушкін розказав, що минулого тижня (21-27 листопада) близько 15 найбільших мереж АЗС підвищили ціни на пальне на 1 грн/літр.

А ось АЗС, які входять до групи “Приват”, підвищили ціни на пальне одразу на 2 грн/літр. Але, попри подорожчання, попит на бензин зростає. Серед основних причин зростання експерт називає бажання людей запастися паливом для генераторів на зиму. З огляду на ситуацію з дефіцитом палива в ЄС, найближчим часом ціни на бензин та дизель можуть додати ще + 1 грн/літр.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти