Український суд скасував штраф за перевищення швидкості на Tesla

Досить часто поліція в Україні виписує дуже спірні штрафи. Так, нещодавно патруль зупинив Tesla Model 3, водій якої нібито перевищив швидкість. Дозволена швидкість автомобіля на цій ділянці дороги становила 70 км/год, тоді як водій їхав зі швидкістю 108 км/год.

Водій визнав своє порушення, але водночас сказав, що він перевищив швидкісний режим несвідомо. Вся річ у тім, що він виїжджав з другорядної дороги на головну і при виїзді на головну жодних знаків про необхідність зниження швидкості на дорозі не висіло, тому водій керувався загальними швидкісними обмеженнями.

Попри пояснення водія, інспектор все одно виписав на водія ухвалу за порушення швидкісного режиму. Штраф за цією статтею передбачає покарання у розмірі 340 гривень. Водій зі штрафом не погодився та подав заяву до Деснянського районного суду Києва. Дослідивши всі матеріали справи, у суді дійшли висновку, що штраф було виписано законно.

Водночас водій не здався і звернувся до Апеляційного суду. Вивчивши схему дорожнього руху в цьому місці Апеляційний суд уже дійшов висновку, що водій все ж таки мав рацію і скасував штраф Нацполіції для водія Tesla щодо перевищення швидкості.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти