Lexus представить маленький кросовер у 2023 році

Марка Lexus планує випустити восени наступного року суперкомпактний позашляховик, повідомляє видання BestCarWeb. При цьому розробку свого найбільшого кросовера компанія призупинила. Він мав з’явитися на ринку під назвою LF та отримати 4,0-літровий двигун V8 з турбонаддувом. Роботу над цим силовим агрегатом також припинено.

Джерела видання BestCarWeb запевняють, що довжина нового компактного кросовера Lexus не перевищить 4 метри. Комплектувати його планується гібридною силовою установкою на базі трициліндрового двигуна робочим об’ємом 1,5 літра.

Базою для компактної новинки Lexus має стати позашляховик Toyota Aygo X: компанія перетворила модель Aygo на кросовер під час зміни генерації. Цьому автомобілю переосмислять стилістику кузова та спроектують новий салон. Крім цього, Aygo X може трохи збільшитися в розмірах, тому що його довжина досягає 3,7 метра. Примітно, що гібридними силовими агрегатами ця модель не комплектується, проте вони входять до силової лінійки іншого невеликого кросовера Yaris Cross.

Що ж до найбільшого кросовера Lexus, його мали випустити з урахуванням флагманського седана LS. Турбований мотор V8 робочим об’ємом 4,0 літра компанія планувала застосовувати не тільки для цієї моделі: наприклад, раніше заявлялося, що такий силовий агрегат може отримати новий флагманський суперкар Lexus. Чому роботи згорнуті, не повідомляється.

Джерело tarantas
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти