Hyundai припиняє продаж машин із ДВЗ з 1 січня 2023 року

Компанія Hyundai заявила про рішення припинити продаж автомобілів з ДВЗ на ринку Норвегії. Тому пропонує мешканцям країни не баритися і встигнути придбати автомобіль з традиційним двигуном, інформує “Твоя МАШИНА”

Норвегія відома своєю любов’ю до електричного транспорту, тому рішення компанії не викликає здивування.

Зараз автомобільний бренд Hyundai в Норвегії представлений двома гібридами Tucson PHEV і Santa Fe PHEV та трьома електромобілями Ioniq, Ioniq 6, а також кросовер Kona EV.

З 1 січня 2023 року корейський бренд продаватиме в Норвегії лише повністю електричні авто. Це перший такий прецедент, коли «традиційний» автовиробник, який, як і раніше, отримує більшу частину свого прибутку від продажу машин із ДВЗ, повністю відмовляється від них на користь електромобілів.

Щоправда, для марки Hyundai в Норвегії цей крок здається не таким ризикованим. Місцевий автомобільний ринок відрізняється від інших. Частка електромобілів, що продаються у цій країні, вже перевищує 80%. У випадку з автомобілями бренду Hyundai частка електричок досягала 93%. Тому повністю відмовитися від продажу автомобілів з ДВЗ в Норвегії буде для компанії Hyundai вигідно як з погляду фінансів, так і іміджу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти