Чому виробникам стане невигідно робити доступні автомобілі

Чому виробникам невигідно буде випускати доступні автомобілі. Так, німецький журналіст Вольфганг Гомолл зазначає, що майбутнє запровадження екологічних вимог Євро-7 уб’є одразу кілька сегментів, включаючи бюджетні авто. Через дорожнечу двигунів «бюджетники» перестануть бути доступними широкому колу клієнтів, обсяги продажів таких машин впадуть, і після цього автовиробники відмовляться від складання недорогих моделей.

Журналіст Вольфганг Гомолл, вивчивши висновки Єврокомісії, звернув увагу на такий факт: за підрахунками європейських чиновників, запровадження екологічних вимог Євро-7 зробить бензинові автомобілі дорожчими на суму від 90 до 150 євро. Це небагато, тому що хетчбек Dacia Sandero зараз коштує 10 тис. 750 євро, а буде близько 11 тис. євро.

При цьому німецький автоексперт вважає представлені розрахунки популістськими. На його думку, правдивішою слід вважати думку економістів бренду BMW: вони впевнені, що мотори класу Євро-7 виявляться на 1–1,5 тис. євро дорожче за актуальні. І це значна різниця для цінителів бюджетних авто.

Що стосується електрокарів, то Вольфганг Гомолл на сьогоднішній день не бачить доступних варіантів. Завоювати переваги небагатих покупців зможуть, хіба що хетчбеки Renault R5 і Volkswagen ID.2. Але вони вийдуть на ринок лише через два-три роки, а коштуватимуть приблизно 25 тис. євро: тобто вдвічі дорожче, ніж вищезгадана модель Dacia Sandero.

Прийнято вважати, що незабаром акумуляторні батареї стануть більш продуктивними і доступнішими, але поки що практика значно відрізняється від загальноприйнятої теорії. Крім того, на глобальному ринку неминуче виникне боротьба за недорогі акумулятори, через що замість зменшення ціни відбудеться підвищення.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти